SÄSONGSPREMIÄR!

Efter en lång väntan är det nu äntligen dags för seriepremiär i Åkeshovshallen och det ska bli extra kul när vi möter Nathalie Schönbergs moderklubb Helsingborg. Nykomlingarna i SBL Dam kommer med ett ungt och hungrigt lag. All press ligger hos Alvik eftersom vi på pappret ska vinna.
Alvik Dam vill såklart visa att vi kan hantera pressen och starta serien lika starkt som vi avslutade sista träningsmatchen.

Helsingborg som förra året vann Basketettan Södra har i år en ny rutinerad coach, Ville Tuominen, som har erfarenhet från det danska landslaget. På det har Helsingborg även Patricia Elias från Norrköping, som kommer vara en av de tongivande spelarna i årets Helsigborg. En till spelare att hålla ögonen på är grekiskan Vasiliki Louka som har imponerat under försäsongen.

Vad säger Paula Juhlin om premiärmatchen?
– Försäsongen har känts bra trots skador och sjukdomar, vi har fortfarande inte spelat fullt lag men trors det känns det stabilt. Vi fortsätter bygga på det spel vi haft de tidigare säsonger, och hoppas komma riktigt starka och förbereda till premiären nu på lördag. Det ska bli roligt att äntligen få spela match, det är verkligen något vi längtat efter!

Matchfakta

Vad: Alvik-Helsingborg
När: Lördag 3 september kl 15.00
Var: Åkeshovshallen

Matchen sänds på
https://solidsport.com/alvikbasketdam

Rulla till toppen