Förlust i derbyt.

Säsongens andra match innebar Stockholmsderby mot rivalen AIK i Vasalundshallen. Alvik som kom med en förlust i bagaget och även AIK gjorde det. Förra säsongen stod Alvik som segrare alla fyra möten mot AIK, denna gång var AIK favoriter.

AIK startade matchen absolut bäst, framförd av guarden Mario Blasevic som visade sin klass. Alvik tog sig tillbaka och låg tätt bakom och hotade, mycket tack vare Jonas Russom offensivt och defensivt det kollektiva som intensivt jagade AIKs poänggörare Erkan Inan. 
Avslutningen av halvleken hade stor betydelse när Erkan fintar upp Oskar Holm i luften som innebar att AIK kan avsluta halvleken med en trea som tog laget upp i halvtidsledning med 41-30.

Andra halvlek startade med AIK dominans, där man som mest var uppe i en 17 poängsledning. Efter 6 minuter av perioden spelad var Alvik tillbaka, offensivt höjdes tempot markant mycket tack vare Wiggo Wiberg och Oskar Holm som spelade briljant basket delar av perioden. Efter 3 perioder var ställningen 60-49 och det fanns fortfarande goda chanser att detta var match. 
I fjärde perioden orkar inte Alvik och AIK kan istället springa ifrån och göra siffrorna väldigt stora. Tyvärr slutar matchen med AIK seger 91-60 efter en mycket svag fjärde period av Alvik.
Nästa helg kommer Wetterbyggden till Åkeshov, då blir det nya tag.

Rulla till toppen