Underhållande basket när ligadebutanterna besegrades

Riktigt bra stämning på plan på lördag eftermiddag när Alvik tog emot Helsingborg. Lagen bjöd på vacker basket och det var mer tight än man vågat hoppas mellan favorittippade Alvik och ligadebutanterna. Foto Miryam M. Photography

Helsingborg visade direkt att de menar allvar med sin ligasäsong. De spelade aggressivt försvar och Alvik hade inledningsvis en del bekymmer med Helsingborgs center, den grekiska landslagsspelaren Vassiliki Louka. Fram till mitten av tredje perioden var matchen jämn (62-56), men sen gled Alvik ifrån med större rutin och vana vid ligatempo.  

Den som utmärkte sig mest i Alvik idag var lagkapten Paula Juhlin som inte bara skickade i 33 poäng, utan också stod för 9 returer, 4 assists, 5 steals och 8(!) drawn fouls. Hon är en sån person som varje lag vill ha på plan och som varje förening vill ha i sin organisation.

Flest delikatesser stod Klara Lundquist för. Hon såg ut att ha en riktigt rolig eftermiddag med spektakulära steals och vindsnabba fötter. 18 poäng, 9 returer och 7 assists som dessutom hade guldkant allt som oftast.   

Det var inte bara Helsingborg som ligadebuterade, så även Hanna Käll. När varken Elin Ljunggren eller Janel McCarville spelade och Shanity James ännu inte är på svensk mark så hade Hanna en gyllene chans. Och som hon tog den! Bra försvarsspel, 7 poäng, 10 returer och en tv-block på 23 minuters speltid. 

Alviks damlag är en av favoriterna till SM-guldet i år och det kommer bli en kul säsong i Åkeshov! Det gör att vi längtar ännu mer tills vi får fylla Åkeshov med publik igen!

Rulla till toppen