Wetterbyggden var snäppet före Alvik

Sist lagen möttes så var det träningsmatch och Alvik förlorade tyvärr. Tyvärr så var Wetterbygden det bättre laget, men Alvik Herr tog ett stort steg framåt.

Topplaget och en av seriefavoriterna Wetterbyggden kom på lördagen till Åkeshov mot ett Alvik som kom från 2 raka förluster. Wetterbyggden inledde matchen bäst med en rykande start där man gick upp i tidig ledning, mycket tack vare Erik Juhlin. Periodledning 28-35 fördel bortalaget. Andra perioden är till Wetterbyggdens fördel där man med kollektivt spel, spelar tufft försvar och springer golvet bra vilket ger dom en stor halvtidsledning på 22 poäng. 
Tredje perioden inleddes på samma vis som period 2 sluta, i full fart för bortalaget. Efter 24 minuters speltid så var bortalaget i en betryggande ledning. Då vaknade Alvik till, defensivt var det en helt annan attityd och vilja. Detta gav stops defensivt blandat med hög fart offensivt som gav hemmalaget enkla poäng. Slutresultatet landade på bortaseger 87-101 efter en stark andra halvlek av Alvik som man vinner med 8 poäng. Stort steg framåt för gruppen, extra utropstecken ger vi till unga Adam Tafra som stod för 17 pinnar!

Nu har Alvik 2 viktiga träningsveckor innan man åker till Göteborg för Högsbo på bortaplan.

GO ALVIK!

Rulla till toppen