ROSA MATCHEN!

I år blir allt speciellt med tanke på att vi bara får ha 50 personer på läktaren. Men självklart blir vår ROSA MATCH av. Damlaget är laddade för att ta emot Visby kl 15.00.
Foto: Christer Hansson

Alvik Basket – Visby Ladies 

15.00 Åkeshovshallen

På lördag kommer Visby Ladies till Stockholm för att möta ett Alvik som är i bra form efter 2 inledande segrar mot Helsingborg och Mark. Senaste matchen var en promenad direkt från start med en ledning på 10-36 efter första perioden. Som tillslut landade i slutsiffrorna 75-108 till fördel Alvik. 
Inför hemmamatchen mot Visby så är en av förra årets bästa spelare tillbaka, Shanity James som landade i Sverige under förra veckan och har tränat med laget denna veckan. Hennes påverkan kommer bli väldigt kul att se. Senast mot Mark fanns både Janel McCarville och Elin Ljunggren tillbaka i laget då båda saknades mot Helsingborg i premiären. Båda dessa spelare hade stor betydelse i vinsten mot Mark där dom tillsammans stod för 33 poäng.

Bortalaget Visby kommer till Åkeshov med 2 raka förluster, den senaste  var stor mot Uppsala.
Coach Fotios Ionanidis säger såhär om lördagens motståndare
“Det är första gången som vi har ett fullt lag, vi vill njuta av matchen och ge våra fans en uppvisning”

Oktober är en intensiv månad och härlig period basketmässigt i SBL men även en månad där SBL dam och dess klubbar tillsammans gör en insats för cancerforskningen.

Rosa Oktober har blivit en tradition i SBL dam där ligaklubbarna på olika sätt uppmärksammat och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Att oktober är rosa både syns och märks i klubbarnas kommunikation och på matcharrangemangen. Säsongen 20-21 är annorlunda på många sätt, men Rosa Oktobers plats i SBL dam står fast och målet är att SBL dam ska fortsätta vara bidragande till att öka medvetenheten, finansiera förebyggande arbete och möjliggöra stöd till de som själva drabbats eller som haft anhöriga som drabbats av bröstcancer.

Under Oktober kommer man kunna swisha valfri summa till vår insamling som oavkortat går till bröstcancerfonden. SWISHA till 1232649176 och märk med ROSA OKTOBER.

Matchfakta

Vad: Alvik-Visby
När: Lördag 17 oktober kl 15.00
Var: Åkeshovshallen

Matchen sänds på
https://solidsport.com/alvikbasketdam

Rulla till toppen