ROSA MATCHEN = TREDJE RAKA

Alvik Dam vann sin tredje raka seger mot Visby. Detta var också Alvik Baskets ROSA MATCH, minst sagt annorlunda i år med enbart 50 personer på läktaren.

Vi vill tacka alla ni som skänkte pengar under ROSA MATCHEN till Bröstcancerfonden!

Alvik kom till matchen med full trupp för första gången på säsongen. Shanity James var med i truppen förra säsongen och är nu tillbaka. Efter 1 veckas träning med laget så var det nu dags för första matchen. Shanity startade matchen på bänken men Klara Lundqvist satte full fart framåt! Tillsammans med laget så var det Alvik Dam för hela slanten under första halvlek. Ledningen var uppe i 23 poäng som mest. I halvtid var ställningen 51-33, och fortsatt var det Klara Lundqvist som ledde laget.

I tredje perioden så vaknade bortalaget Visby Ladies till, mycket tack vare amerikanskan Jessica Kelliher som bombade i trepoängare. Visby tog ett steg närmare Alvik för varje minut och spelade bra försvar och sänkte Alviks tempo i det offensiva spelet med bra bollpress. När Amanda Okudugha satte 2 straffkast så var avståndet bara 11 poäng mellan lagen. Coach Fotios var inte nöjd och ställde höga krav i periodpaus.

Inför fjärde höjde sig Alvik rejält och många spelare steppade upp, Janel McCarville hade i sin klass en sämre match men landade ändå på 15 poäng. Kapten Paula Juhlin är i bra form och behöll sitt grymma snitt med en match på 20 poäng. Men bäst i Alvik var landslagsspelaren Klara Lundqvist som stod för 31 poäng och 12 assist, minst sagt bra statistik!

Nästa match som väntar är bortamatch den 24 oktober mot Högsbo, tuffare motstånd väntar!

GO ALVIK!

Rulla till toppen