Damerna åker också till Göteborg!

Äntligen dags för ett riktigt toppmöte. Alvik Dam kommer nu få mäta sig mot en av de segertippade lagen, Högsbo. Detta kommer bli en match som man inte vill missa, ni som inte är i Göteborg kan se den på Solidsport.

På lördagmorgon så gör damerna samma resa som herrarna och tar sig mot Gothia Arena för toppmöte mot serietrean Högsbo. Båda lagen är obesegrade hittills och har fått en rykande start denna säsong, Högsbo har segrat mot starka Norrköping och senast mot nykomlingen Helsingborg. I dessa matcher är det Alexis Hyder som visat vägen, Hyder som förra säsongen var skadad. Hon är nu tillbaka efter silversuccen för 2 år sedan. Hon behöver Alvik se upp med. Kanske kan Shanity James få stopp på henne. Högsbo skulle i lördags  mött en annan topp konkurrent, A3. Den matchen blev inställd pga av Corona som härjar i Umeå. Nu väntar Alvik som hittills sett väldigt starka ut.

Vad säger lagkapten Paula Juhlin om lördagens match?
– Det kommer bli väldigt tufft. Högsbo har ett otroligt starkt lag och brukar vara starka på hemmaplan. Nofuente och Hyder är två spelare som vi måste försöka kontrollera. Det blir ett bra test för oss att få möte att av de lagen som många ser som guldkandidater.

Alvik som senast slog Visby hemma i Åkeshov. Har börjat säsongen på samma visa som man slutade förra, hittills är det kapten Paula Juhlin som haft show under starten av säsongen. Hennes snitt på 26 poäng per match är näst bäst i SBL Dam denna säsong. På Lördag är motståndet annorlunda än vad det varit i tidigare matcher, nu är det guld konkurrenten Högsbo som väntar. Förra året i Gothia Arena så gick Alvik på en riktig mina när man förlora med 16 poäng. Hoppas på revansch denna gång. 13.30 I Gothia på lördag så smäller säsongens första riktiga utmaning för Alvik, Högsbo Borta.

Rulla till toppen