Vinst för Damlaget i Göteborg!

Damlaget reste till Göteborg för möte med topplaget Högsbo som precis som Alvik var obesegrade. Alvik kom från en tuff resa med en tidig morgon från Åkeshov. Alla i truppen fanns redo för spel och man ställde upp bästa manskap i Gothia Arena. Alvik började bäst, kollektivt lagspel framförda av Klara Lundqvist, Klara som på torsdagen stukade foten på träning och var osäker till spel, detta syntes inte när matchen startade. Hon satte högsta fart och Alvik var i ledning i paus med 35-39. Andra halvlek är en nervig batalj med det ena viktiga skottet till det andra, det kändes hela tiden som Högsbo var påväg att ta över men så sänkte Alvik något tungt skott. Hela tiden låg avståndet på 3-4 poäng och 2 positioner för att ta ikapp det. För Alvik var Hyder det stora problemet, hon vi varnade för innan matchen. Hon slutade på starka 19 poäng kombinerat med 10 returer. Inför sista positionerna så är Alvik i ledning med 68-72 och har boll. Ett misslyckat anfall som Anna Stern avslutar med en lång trea leder till defensiv retur och Högsbo kan springa i 2 poäng med cirka minuten kvar. Med 35 sekunder kvar och boll så får Alvik 2 riktigt bra lägen att stänga matchen men lyckas inte med det. Istället är det boll på sidan med 1.2 sekunder kvar och Högsbo har chans att ta matchen till förlängning eller vinna den. Ett långt inkast som hittar fram till Louise Noaksson, som tur var hinner Elin Ljunggren fram och få en touch på den och Alvik kammade hem en riktig skalp i Göteborg. Seger 70-72 och Coach Fotios glädje efter det sista spelet var stor.

GO ALVIK!

Rulla till toppen