Veckans match spelades I Gothia Arena

Veckans match spelades i Gothia Arena och stod mellan Högsbo och Alvik. Ett Alvik som jagade säsongens första vinst och ett Högsbo som efter förlusten mot RIG Mark i premiären jagade sin fjärde raka seger.

Trots en stark forcering i första perioden av Högsbo och framförallt Emil Lundstedt som drog i fem 3or, följdes lagen åt fram till tredje perioden. Rutinerade Jonas Rusom och Oskar Holm (25 respektive 12 poäng) i Alvik gjorde vad de kunde, men Högsbo kom ut med en helt annan energi och drog ifrån, de kunde vinna tredje med 35–15.

Värd att nämna var Alviks unga Adam Tafra som inkasserade 10 poäng på 16 spelade minuter.

Slutresultatet skrevs till slut 100–82 till Högsbos fördel.

“Vi åkte till Göteborg i lördags väl förberedda och redo för en av dom svåraste bortamatcherna i denna serien. Vi visste att Högsbo är starka hemma i Gothia. I matchen är vi väldigt nöjda hur vi hanterar första halvlek, vårt mål att försöka ha så lite boll som möjligt hos Toni Vitali samtidigt som vi hade högt tempo offensivt var något vi lyckades med. I tredje perioden tappar vi vår fart och intensitet offensivt och låter då Högsbo få attackera oss och skapa mycket öppna lägen. Fjärde perioden är stark av oss där våra yngre spelare tar för sig och visar stort hjärta. Nu på onsdag har vi RIG Mark hemma i en måstematch för oss, vi tar nya tag där.” – Johan Andersson, Ass coach Alvik

(Superettan herr Elin Lindbladh)

Rulla till toppen