Seger i Umeå för damerna

Damlaget åkte upp med vind i seglet efter 4 raka segrar och den starka segern borta mot Högsbo. Med fullt manskap så reste Alvik till Umeå med höga förväntningar. Det var Umeå som började bäst dock, med en halvtidsledning med 14-9 så kände Alvik att man behövde höja tempot och få upp intensiteten offensivt. Andra perioden var det roligare basket, mycket tack vare Elin Ljunggren och Janel McCarville. Deras skytte gjorde så att vi kunde gå till halvtid i likaläge 39-39. Som vanligt så är tredje perioden väldigt viktig i basket, även denna gång. Alvik som under 10 minuter spelar fantastiskt defense och får nya stops hela tiden håller Umeå på 10 poäng under hela perioden. Framåt så gör man 15 poäng och ger sig själva en ledning på 5 poäng inför sista perioden. I den avgörande fasen så är det återigen Klara Lundqvist som är den avgörande faktorn, hennes 22 poäng kombinerat med 11 returer blir tillslut den avgörande faktorn. Med 55 sekunder kvar så skjuter Anna Stern i sina enda 3 poäng i matchen som också blir spiken i kistan och gör så att Alvik kan flyga hem med sin femte raka och upp i serietopp. 

GO ALVIK!

Rulla till toppen