Toppmöte i Åkeshov på onsdagen.

På onsdag så kommer tabelltvåan IK Eos till Bromma och Åkeshovshallen för en match mot serieledande Alvik. Att denna match skulle vara serieledaren mot serietvåan efter 5 spelade matcher var det inte många som trodde inför säsongen. Eos har imponerat stort hittills med segrar mot både Norrköping och Uppsala, dessa starka segrar med endast en förlust med 3 poäng mot A3 Umeå. Deras lyft hittills är stort i jämförelse med förra säsongen, då man endast tog 4 segrar på 18 matcher. 

Vad ska vi se upp med i Eos? 
En av ligans absolut bästa spelare i Alexa Middleton som hittills snittat 26.2 poäng per match kommer Alvik behöva jobba hårt för att stoppa. Middleton som förra året spelade i Visby Ladies där hon snittade 18.8 poäng per match. Klara Lundquist som får matcha upp med hon på onsdag, isåfall kan det bli en bra match i matchen. Under korgen så är det ligans största spelare i Dubravka Dacic som kommer bli den tuffa fighten för Alvik. Hennes snitt på 12.6 returer per match är bäst i hela ligan, att man behöver spela fysiskt och tufft på henne är ingen hemlighet. 

Status i Alvik?
Alvik har under landslagsuppehållet vilat kropparna med ledighet under några dagar, detta blandat med tuffa basketpass. På söndagens träning så fanns alla utom Klara Lundquist med, Klara landade under söndagen på Arlanda och kommer träna med laget återigen på måndag. Klara som stod för 15 poäng mot Israel i lördagens em kvalmatch där Sverige tog sig till EM 2021. Läget i Alvik är att man kommer till onsdagens match med fullt lag.

GO ALVIK!

Rulla till toppen