Stark seger i toppmötet

Det var Eos som öppnade bäst på onsdagen när man startade matchen med 2-10, mycket tack vare bra 3 poängsskytte. Snabbt så tog sig Alvik in i matchen, när man tryckte upp tempot så gav det öppna skott och mycket stops. I periodpaus ledning Alvik med 21-19. Då var Elin Ljunggren poängbäst med 8 poäng. Andra perioden inledes som första sluta, Alvik för hela slanten. Mycket tack vare Janel Mccarville som slog fram passningar och stoppade Eos stora pjäs Dubravka Dacic. 33-22 Alvik och timeout Eos, då trodde man det skulle rinna iväg. Istället bet sig bortalaget fast och kunde på signalen av första halvlek skjuta i 39-33 och ledningen var endast 6 poäng i halvtid. 

Andra halvlek var en konstig historia, det kändes hela tiden som ett ryck skulle komma. Men så blev fallet aldrig, Eos hängde i och satte hela tiden tuffa skott när det behövdes. I andra halvlek var det Alexa Middleton som satte tonen för bortalaget, tempot hon skruvade upp var tufft för Alvik att klara av. Den som tillslut kunde stoppa Middleton var Klara Lundquist, hennes försvarspel på Eos stjärna var matchavgörande när Alvik tillslut kunde segla i mål med säsongens 6 raka seger och man behåller i och med den sin serieledning.

Rulla till toppen