Alvik-Luleå = SVT

På måndags kvällen så kommer förra årets svenska mästarinnor till Åkeshov för toppmötet mot serieledande Alvik som hittills är obesegrat. Matchen som på förhand är väldigt uppsnackad då Luleås headcoach Robin Sandberg kritiserat hemmalaget Alvik, han fick snabbt svar av Janel Mccarville som direkt la sig i fighten. Återstår att se om denna fight kan ha betydelse ikväll. Att det är förra årets 1a mot 2a har såklart en stor del i detta, förra årets mästarinnor som i år byggt sin trupp annorlunda med fler svenska spelare och endast en import. Förra årets lag bestod av hela 4 importer, alltså stor skillnad. Dem spelare som vi bör hålla ögon på ikväll är unga stjärnskottet Matilda Ekh som tagit stora kliv i år och har som exempel debuterat i A-Landslaget. En spelare som vänt hem efter flera år utomlands är landslagspelaren Ellen Nyström, hon har hittills varit Luleås absolut viktigaste spelare och är någon som Alvik bör se upp med ikväll. 

Alvik som senast slog överraskningen Eos i en kontrollerad match hemma i Åkeshov har tränat på under helgen och kommer ställa upp med full trupp i måndagens toppmöte. Något som Alvik hade problem med mot Eos var att få igång kapten Paula Juhlin, hon sköt endast 5 skott. Hon behöver vara mer aktiv om Alvik ska slå en av guldfavoriterna Luleå. En som senaste var mer aktiv och visade på förra årets kvalitéer var Shanity James, hon fick iväg hela 18 skott och lär behöva vara aktiv ikväll också. Återstår att se om hon kan producera mer ikväll. 

Toppmötet är utan publik tyvärr men matchen sänds på SVT, 19.30 kan du bänka dig i soffan och njuta av bra basket. Förhoppningsvis en grön segrare, GO Alvik!

Rulla till toppen