Krossen i Åkeshov.

Krossen i Åkeshov

Det var svenska mästarinnorna som kom till Åkeshov under måndagen för ett toppmöte som var väldigt hett på förhand. Hett var det mycket tack vare Robin Sandbergs uttalande under söndagen, uttalandet handlade om Alviks tunna trupp, det uttalandet fick vissa spelare att tända till extra. En av spelarna var Ellen Åström som kom ut brinnande het, hennes ledaregenskaper anfallsmässigt som playmaker gav Alvik en extra dimension i det offensiva under hela matchen. En annan spelare från bänken var unga Sylvia Leth som kom ut med stor vilja och driv, när hon la i viktiga 78-62 som gav ett ryck så flög Alviks bänk upp i jubel. Dessa 2 spelare var viktiga faktorer för hemmalaget, dom tystade också coach Sandberg efter hans uttalande innan matchen.

Denna match startade med Luleå dominans dock, Chioma Namaka sänkte trean som gav 8-3 ledning för bortalaget. Detta vände snabbt när Janel McCarville entrade planen och tog över denna match direkt, hon fightade ner Josefin Vesterberg på en returtagning och la i 2 poäng, där satte hon tonen direkt. Efter en timeout innan periodpaus så ritade coach Fotios upp ett magisk spel som gav Janel 2 straffkast innan periodpaus vilket gav en ledning på 23-20. Andra perioden fortsatte så som första slutade med total Alvik dominans, man kunde gå till halvtidsledning med 12 poängs marginal och allt kändes väldigt stabilt. Tredje perioden börjar lite mer i Luleås favör där man sätter en högre press på Alvik och tvingar dom ta tuffa avslut. När Elin Ljunggren gör 5 raka poäng så ger det Alvik ett miniryck, när sedan Sylvia Leth lägger i 2 poäng och blir samtidigt foulad så känns det som gameover.

Sista perioden blir en transportsträcka som ger Alvik en enkel seger med hela 97-84 och alltså en kross av mästarinnorna.

GO ALVIK!

Rulla till toppen