Obesegrade Alvik tar emot Uppsala på lördag.

På lördag eftermiddag så kommer Uppsala till Åkeshov för en match mot serieledaren Alvik. Alvik som i måndags slog svenska mästarinnorna Luleå med övertygande 97-84, då var det en uppvisning av hemmalaget som verkligen satte gasen i botten från start. Klara Lundquist var poängbäst men utropstecknet var Alviks bänk som verkligen levererade, mycket tack vare Ellen Åström men även Sylvia Leth och Nathalie Schönberg som var på topp. Om dessa 3 kan bidra med samma energi på lördag så blir det mycket svårt för Uppsala. Bortalaget Uppsala har inlett säsongen väldigt övertygande, senast så krossade man bottenlaget Mark med 22 poäng, då var det den föredetta Alviksspelaren Amanda Tivenius som ledde Uppsala. Amanda som denna vecka fanns med i veckans lag, hon måste Alvik hålla koll på. Troligtvis blir det Shanity James som får tampas med henne. En annan att ha ögonen på är Uppsalas stora lettiska Zenta Melnika som mäter hela 197 Cm. Hon har hittills ett snitt på 10 returer per match vilket gör henne till ligans 6 bästa returtagare. Elin Ljunggren och Janel Mccarville kommer ha en tuff fight under korgen på lördag.

Lördag 14.00 så välkomnar vi Uppsala till Åkeshov, även denna match utan publik men matchen går att se på Solidsport.

Matchfakta

Vad: Alvik-Uppsala
När: Lördag 28 november kl 14.00
Var: Åkeshovshallen

Matchen sänds på
https://solidsport.com/alvikbasketdam

Rulla till toppen