Norrköping Dolphins – Alvik Basket

Ikväll kl 19.30 är det uppkast mellan Norrköping Dolphins och Alvik Basket. Och matchen sänds även live på SVT PLAY! En otroligt spännande match och även den sista för Alvik i år. Självklart så går damerna för vinst, -Såklart vi vill avsluta året med att vara obesegrade och med 10-0, säger lagkapten Paula Juhlin.
             Vilken matchbild förväntar ni er?

Det kommer bli en tuff match på både ändarna av planen och ett mål vi har i varje match oavsett motståndare är att vi alltid vill kontrollera våra defensiva returer och inte ge några andra chanser samt springa på våra första och andra så kallade ” transition” och försöka använda vår storlek under korgarna. Dolphins kommer spela tufft och hårt försvar försöka dubbla under korgarna där vi måste vara alerta och utnyttja den till vår fördel.

Vilka är Norrköpings främsta styrkor i era ögon? 

Norrköpings har tre riktig duktiga amerikaner och landslag guarden Lovisa Hjern samt Alvik fostrade Anna Lundquist som är syster till Klara sedan har de några unga svenska spelare som är duktiga rollspelare… tycker de spelare bra ihop och spelar som ett lag och använder sig av sina styrkor i laget på ett bra sätt.

Vad talar för att ni går segrande ur striden?

Att ha koll på deras nyckelspelare och spela som ett lag både offensiv och defensiv och försöka kontrollera returtagningen samt försöka att hänga med för de taktiska förändringarna under matchen och kunna svara tillbaka…

Vad tycker ni om Lovisa Hjerns insatser hittills denna säsong? Hur bra är hon i era ögon? 

Jag tycker det har varit hennes bästa säsong i damligan och tycker ett år hos Wetterbygden och Frasse Pinto har hjälpt henne mycket i sin utveckling och spelar för tillfälle med bra självförtroende och lugnt i sitt spel.

Vem/vilka får huvudansvaret för att stoppa Lovisa Hjern? Blir det Klara?

Haha, Klara kommer nog spela försvar lite på henne men för mig handlar det om lagförsvaret som måste fungera riktig bra samt kommunikationen på planen och rätta roteringar som vi kommer behöva göra under försvaret… det är inte bara Lovisa som vi måste ha koll på det är också den anda point gurden Molina och deras starka stora spelaren Davenport samt deras skyttar i form av Zimmerman, Lundquist, Ståhl och Gyberg. Så lagförsvaret är jätteviktig för oss.

Rulla till toppen