Tredje matchen på 6 dagar


Obesegrade Alvik åker på måndagen till Jönköping för säsongens första möte med Wetterbyggden som hittills har tagit 3 segrar, det gör att dem huserar på en 9 plats i tabellen. Måndagens möte med Alvik blir den sista av 4 raka matcher mot toppmotstånd. A3, Högsbo, Luleå och nu Alvik är 4:a mycket tuffa lag att möta, ingen av dessa matcher har resulterat i seger, senast mot Luleå gjorde man en stark första period. Andra och tredje perioden tappade man matchen och lät det rinna iväg till 20 poängs marginal. I matchen så var det amerikanskan Ashanti Coleman som stod för 23 poäng, hon får Alvik se upp med idag. En annan spelare som imponerat hittills är Maura Fitzpatrick som snittar 11 poäng per match, det gör hon till en av Wetterbyggdens farligaste spelare. 
Alvik som senast besegrade Uppsala i en jämn och tät match, i den matchen var det Klara Lundquist som stod för 28 poäng och 7 assist. Även Janel McCarville hade en grym match, hennes 20 poäng och 13 returer hade stor betydelse mot Uppsala. I Shanity James frånvaro så var Janel oerhört viktig för serieledarna som kammade hem 12 raka segern. Inför måndagens möte så åker man till Jönköping med alla utom Shanity James som fortfarande saknas i truppen. Vid seger blir det den 13 raka segern för serieledarna som jagar första platsen i grundserien. 
Janel McCarville säger såhär inför måndagens möte
“Looking forward to facing a competitive Wetterbyggden team. They always play tough at home, so we need to put together a 40 minute game today!” 


Måndagens möte sänds på SVT och startar 19.30, bänka er i tv-soffan och njut av toppbasket. 
Go Alvik!

Rulla till toppen