Storseger gav 13:e raka segern!


Måndagens möte med Wetterbyggden var den första för säsongen mellan lagen, pågrund av Corona så var detta en flyttad match. Alvik startade matchen bäst med 9-0, vilket ledde till timeout av hemmalaget. Men Wetterbyggden kom ikapp och i periodpaus var det endast ledning med 15-14, mycket tack vare deras försvarspel som steppades upp rejält. Andra perioden inleddes med att Ellen Åström sköt i en trea, den trean följdes upp med en trea av Klara Lundquist. Efter dessa så gick hemmalaget på en 11-2 run, dem tvingade Coach Fotios att ta en timeout. Efter det valde kapten Juhlin att sänka en trea, den följdes upp av ett stopp och sen ny trea av Janel McCarville och helt plötsligt var det ledning Alvik och timeout hemmalaget. Andra perioden fortsatte i liknande takt, Alvik kunde i paus gå ut med en 5 poängs ledning. Mycket imponerande halvlek av Wetterbyggden som satte Alvik i obalans. 
Efter halvtid så ökade Alvik tempot, den som ökade absolut mest var Klara Lundquist. Hon sprang ifrån hemmalaget och satte upp sina lagkamrater i nya lägen hela tiden. När hon och Elin Ljunggren avslutade perioden med 9-0 så var matchen punkterad. Ledning med 19 poäng inför sista skulle göra att Alvik kunde spela matchen i mål och tillslut vinna med 50-78 och ta sin 13:de raka seger. Nämnas skall att Ebba Stenman kom in i andra perioden och fjärde perioden och gjorde 2 mycket stabila byten. Damlaget visar än en gång vilken bred och stark trupp Alvik har. Nästa måndag möts lagen igen, då i Åkeshov och SVT sänder matchen.

Rulla till toppen