Serieledarna går för 14:e raka!


På måndagskvällen kommer förra veckans motståndare till Åkeshov, Wetterbygden Sparks. Kanske är det en eventuell kvartsfinalmotståndare som besöker oss, 9 placerade Wetterbygden som i fredags vann i Huskvarna Sporthall mot Visby med 1 poäng på sista skott. Då var det Ashanti Coleman som stod för 25 poäng och matchens avgörande skott. Vi tar oss dock tillbaka till förra måndagen när Alvik mötte Wetterbygden, då var det en mycket jämn batalj i 20 minuter där serieledarna fick slita hårt för sina poäng. Ledningen på 5 poäng i halvlek visade vilken otroligt stark halvlek Wetterbygden gjorde, något som Ebba Sjökvist poängterade i halvlek var dock att man aldrig kan slappna av när man möter Alvik. I andra halvlek hade bortalaget växlat upp och tog kommandot tidigt, definitivt i det defensiva. Klara Lundquist som vanligt i förarsätet, hennes 27 poäng och mäktiga 6 steals var den stora faktorn till rycket i andra halvlek, den vann Alvik med hela 23 poäng. 
Inför dagens fight så finns även Shanity James tillbaka i truppen, hon har saknats i 3 matcher pågrund av problem med resa från USA till Stockholm. Tillslut har hon landat och Alvik kan då använda sin stora pjäs igen i dagens returmöte mot Wetterbygden. Någon som senast kom in och tog tid var Ebba Stenman som tog för sig, tyvärr saknas hon idag då hon i veckan ska opereras. 
I bortalaget bör vi se upp med Ashanti Coleman som imponerat stort det senaste, hennes 25 poäng senast lär Coach Fotios sett. Frågan hur han stoppar Coleman ikväll blir mycket intressant. En annan spelare som bör lyftas fram är unga landslagspelaren Emma Johansson, född 03. Emma hade det tufft senast men lär vara revanschsugen idag, i flera matcher har hennes kapacitet visats. 


19.00 på https://solidsport.com/alvikbasketdam
Ikväll ser ni serieledaren Alvik ta emot eventuella kvartsfinalmoståndaren Wetterbygden i en tuff match!

Rulla till toppen