14:e raka segern satt långt inne.


Nionde placerade Wetterbygden kom till Åkeshov med revansch i huvudet, när man också såg att Klara Lundquist saknades pågrund av sjukdom så blev man nog mer än taggad. Dem startade också matchen bäst med att fullständigt låsa ner Alvik och samtidigt så satte Wetterbygden högsta fart på matchen, ledning 22-13 för bortalaget i periodpaus visade på att det skulle bli en mycket tuff match för serieledarna. För dagen var det dock Janel McCarville som skulle leda hemmalaget framåt. I halvtid hade hon gjort 17 poäng och underläget var endast 6 poäng, något som var viktigt inför den andra halvleken att underläget var mindre än 9. I starten av tredje märktes en stor skillnad på intensitet i Alviks försvar, mycket mer fysiska än första halvlekens. Bortalaget kämpade på riktigt bra och satte enorm press på Alvik, deras bakplan som leddes framåt av Ebba Sjökvist imponerade stort. Försvarspelet som Wetterbygden spelade var på högsta nivå i SBL, Anna Stern och Ellen Åström fick jobba stenhårt för att få upp bollen över planen. Inför sista perioden var det 52-52 och matchen var helt jämn, då klev Janel McCarville fram och visade mästarklass med att slå nytt personligt rekord med sina 34 poäng, den högsta noteringen i hennes karriär i Sverige. Tillslut kunde man stänga boken och vinna matchen med 70-65, Wetterbygden gjorde en fantastisk match och stod emot mycket bra. 
På fredag åker serieledarna till Helsingborg, på lördag möter man nykomlingen!

Rulla till toppen