Alvik åker till Helsingborg.

Senaste mötet mellan lagen var premiären när La Capitana Paula Juhlin stod för 33 poäng, då vann Alvik med 19 poäng. Nu är förutsättningarna lite annorlunda, Helsingborg har blivit lite varmare i kläderna, samtidigt så har Alvik vunnit 14 raka matcher. Så lördagens möte kommer bli mycket intressant, Helsingborg som först slog Mark enkelt och sedan spelade jämnt med Södertälje kommer med hög form. Deras spel har imponerat stort, mycket tack vare guarden Patricia Elias som har spelat mycket stabil basket och snittat 15 poäng per match. En annan spelare att se upp med är grekiska spelaren Vasilliki Louka som har haft en stark säsong. Hennes storlek behöver Alvik fightas med. 
Läget i Alvik är att Klara Lundquist och Ebba Stenman fortfarande saknas, annars reser man med full trupp ner till Helsingborg. Senast mot Wetterbyggden så var det Janel McCarville som hade lekstuga och stod för 34 poäng, det kommer bli mycket intressant att se hur Helsingborg ska stoppa henne. När Klara saknas så ställer det mer krav på Anna Stern och Ellen Åström, blir intressant om dessa två kan ha en ännu större roll under lördagens möte. 

Matchen sänds på https://solidsport.com/alvikbasketdam och startar 14.30!

GO ALVIK!

Rulla till toppen