Serieledarna vann igen!


I lördags reste Alvik till Skåne för ett försök att ta sin 15 raka seger, denna gång mot tabelljumbon Helsingborg. Man kom till spel utan Klara Lundquist som vilades inför toppmötet med Högsbo, Ebba Stenman samt Hanna Käll saknades också. Alvik startade bäst, Elin Ljunggren satte 3/3 av treor och kunde ta Alvik till periodpaus med 4 poäng. Elin Ljunggren fortsatte bomba i andra, hennes 17 poäng gav Alvik en ledning på 27-45 och man kunde andas ut i halvtid. Nyförvärvet Abigail Asoro stod för en stabil insats med stark försvarspel, 6 poäng och 3 steals. Kommer bli roligt att se hur viktig hon kan bli för detta laget, en extra dimension. Andra halvlek startade Alvik med Sylvia Leth och Hanna Mebius Svensson, det var Lidingö fart på planen. Tredje perioden blev dock helt jämn och slutade 19-19, det var alltså ledning med 18 pinnar inför sista perioden. Den perioden skulle mest bli en nedjogg för laget som kunde spela ut hela sitt register och till slut slå Helsingborg med 61-84. På onsdag välkomnar vi toppkonkurrenten Högsbo för ett toppmöte i Åkeshov.

Rulla till toppen