Toppmöte i Åkeshov!


Imorgon onsdag välkomnar vi fjärdeplacerade Högsbo som senaste tiden haft det kämpigt med skadebekymmer, skickliga guarden Cassandra Nofouente har haft knäproblem men var tillbaka senast mot Eos där hon stod för 18 poäng och var en avgörande faktor när Högsbo i slutet besegrade Eos. Även den stora spelaren Alexis Hyder har saknats på grund av knäproblem, om hon är tillbaka så blir det en viktig dimension för starka Högsbo. Under denna tuffa skadeperiod har man stärkt laget med meriterade Sofie Lundberg som fanns med i den trupp som gick till final för 2 säsonger sedan, Sofie var tillbaka mot Eos och stod för 14 poäng. Kan hennes betydelse vara viktig i avsaknaden av Hyder? Återstår att se.
I Alvik så är Klara Lundquist tillbaka i truppen efter sjukdom, Klara som vilades mot Helsingborg för att kunna återhämta sig och vara redo för mötet mot Högsbo. Oerhört viktigt att Klara är tillbaka då hennes fart och fläkt har saknats i senaste matcherna. Senast mot Helsingborg var det fart från början, då var det Elin Ljunggren som hade skyttefest i GA-Hallen, hennes 17 poäng i första halvlek satte tonen. Då reste man hem med 2 nya poäng i bagaget, på onsdagen har man chans att ta 2 nya. Detta skulle inte bara innebära 2 nya poäng, det skulle också innebära 16de raka segern för serieledarna som isåfall skulle fästa sig fast i toppen av tabellen. 
Matchen sänds på solidsport,  https://solidsport.com/alvikbasketdam och startar 19.00, om ni köper matchen så stöttar ni Alvik Basket!

Rulla till toppen