Rekommendationer

Regeringen rekommenderar att offentlig verksamhet som inte är nödvändig stängs till och med 21 februari – men barn födda 2002 eller senare undantas. Vad innebär det för idrotten?

Rekommendationen innebär att kommuner av smittskyddsskäl kan stänga till exempel simhallar och idrottshallar. Folkhälsomyndigheten har sedan tidigare förtydligat att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt.

Regeringen meddelade den 4 februari 2021 att icke nödvändiga verksamheter som drivs av staten, regioner eller kommuner bör hållas fortsatt stängda men att aktiviteter för barn och ungdomar födda 2002 eller senare undantas. Idrotts-, fritids- och kulturverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 eller senare ska kunna bedrivas, såväl inomhus som utomhus. Verksamheten ska bedrivas ansvarsfullt och i enlighet med pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.

För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Det innebär bland annat att matcher, tävlingar, läger och cuper inte ska genomföras, med undantag för enstaka matcher och tävlingar för barn födda 2005 eller senare.

Folkhälsomyndigheten meddelar att den beslutade förändringen att tillåta äldre ungdomar att idrotta börja gälla från den 6 februari. Myndigheten kommer i och med detta även att uppdatera sina föreskrifter och allmänna råd.


Stockholm Basket öppnar upp möjligheten för spelare och lag upp till U16 (födda 2005 eller senare) att spela sanktionerade träningsmatcher, tidigast från den 13 februari, med reservation för ändringar pga nya restriktioner.

Läs mer här, och anmäl ert lag
https://stockholmbasket.se/ansoka-om-att-spela-traningsmatcher/?fbclid=IwAR327OmxuAQHpuh-LT-GhusTAT2B16or1jvtT9bIued0GB9plsLGqsPXkkc

Om ni anmäler i formuläret maila sen Paula för halltider!
paula@alvikbasket.nu

GO ALVIK!

Rulla till toppen