Seriefinal i Luleå.


Denna match har under en lång tid varit väldigt uppsnackad och äntligen är den här, seriefinalen mellan obesegrade Alvik och guldfavoriten Luleå Basket. Alvik reser till Luleå på lördagen med 17 raka segrar i bagaget och ett självförtroende som är maxat, den senaste av segrarna var dessutom utan Janel McCarville som vilades mot Eos. Segern mot Eos var av hög nivå, efter en tuff start så kunde man i andra perioden köra över hemmalaget och göra hela 34 poäng! Givetvis var Klara Lundqvist poängbäst med sina 27 poäng, glöm inte hennes 9 assist och 11 returer. Inför lördagens toppmöte så reser Alvik med en laddad trupp och kommer vara redo inför en grym utmaning. 
Luleå kommer från en tung förlust i Göteborg mot Högsbo där man presterade en stark första halvlek men inte alls kunde nå upp i nivå under andra halvlek vilket innebar Luleås tredje förlust för säsongen. Man ska dock komma ihåg att Luleå visade under första halvlek sin stora potential och högsta nivå som lag. Men vi gör såhär. Vi backar bandet några månader och till det senaste mötet mellan lagen. Den gången var det ett taggat Alvik som sopade banan med mästarinnorna från Luleå genom att slå dom med 97 – 84, då var en av dom tongivande spelarna Ellen Åström som stod för en mycket stark insats. En annan som kom från bänken den matchen och var med i segerrycket var Sylvia Leth som hade hela +8 under sina 8 minuter på planen, blir kul att se om Alviks breda trupp även denna match kan vara en avgörande faktor i toppmötet. 

Tyvärr så höll det inte hela vägen för Alviks Damlag denna gång. Luleå vann med 91-87. Men nu blickar vi framåt, på lördag möter vi A3 hemma, uppkast kl 15.00 och matchen ser du här https://alvikbasket.nu/livesandningar/

Rulla till toppen