Toppmöte i Åkeshov!


Efter förlusten förra helgen mot Luleå så är Alvik tillbaka i Åkeshov där man är ute efter revansch mot en annan toppkonkurrent. Denna gång välkomnar vi A3 till basketborgen där Alvik senast förlorade 11 Mars 2020, då var det mot Luleå. Men vi gör såhär, vi kastar oss tillbaka till senaste lördagen när segersviten på 17 raka segrar bröts. Luleå var starkast och kunde slå serieledarna med 4 poäng. 
Vad kan vi säga om A3 som motståndare? A3 kommer från en förlust mot Högsbo, en match man fick jaga och jaga efter seger, men lyckades inte med det. Något att notera är att A3 tappat sin stora stjärna Janee Thompson som är skadad och missar resten av säsongen. I hennes frånvaro har man tagit in grekiska Angelik Vitzilaiou som senast spelat i Giannena. Blir intressant att se om hon hinner bli spelklar inför lördagens möte. 
Hemmalaget Alvik kommer till spel med nästan full trupp, saknas gör Janel McCarville som dras med ryggbesvär, vi hoppas att Janel kan vara tillbaka till kommande vecka. Lördagens toppmöte kan fästa Alviks första plats i tabellen och sätta stor press på konkurenterna. 

Och hur gick då matchen? Lördagens tillställning i Åkeshov var verkligen något extra, att bortalaget A3 kom till Bromma med seger i sikte var inget man kunde missa. Laget startade absolut bäst och satte hög fart på bollen samtidigt som man låste ner Alvik, det var fysiskt och tufft vilket passade A3 bra i första halvlek. På slutsignalen av första halvlek sänkte A3 en mycket tung trea som gav dom en ledning med hela 16 poäng i halvtid. I halvtid hade coach Fotios ett långt snack med sitt lag som verkligen fick dom att vakna till liv i den tredje perioden, en kvick inledning krympte avståndet till 11 poäng. En bit in i tredje så går bortalagets Gintare Mazionyte till golvet med en befarad knäskada, vi hoppas att hennes rehab går snabbt och att skadan inte är så allvarlig. Efter skadeavbrottet så gör Alvik ett ryck och ger sig själva en stor chans att knipa matchen genom ett 4 poängsunderläge inför sista perioden. I den perioden tar Klara Lundqvist över matchen fullständigt, att hon skjuter hela 15 Straffkast visar vilken otroligt aggressiv spelare hon är och vad hon besitter. När det väl ska avgöras är det på straffkastlinjen och Alvik är kyliga i slutet och kan tillslut vinna en fantastisk match med 76-74. På söndag spelar Alvik borta mot Södertälje, där kan man säkra första platsen i grundserien.

Rulla till toppen