Fotios Ioannidis är klar för nästa säsong!

Vi är väldigt glada att vi förlänger med headcoach Fotios Ioannidis. Han är otroligt viktig för Alviks damlag och en mästare på att skapa en fin lagsammanhållning!

Fotios har en gedigen idrottslärarutbildning med basketinrikting och har coachat på hög nivå ända sen han var 22. I samband med den ekonomiska kollapsen i hemlandet Grekland, kom han till Stockholm med ett fortsatt brinnande intresse världens bästa sport. De första två åren var han framgångsrik head coach för Akropols herr- och damlag och i Alvik är han en fantastisk medarbetare och headcoach.

“Destinationen spelar ingen roll utan det är resan som betyder något. Och jag vill verkligen fortsätta min resa med Alvik ytterligare en säsong. Jag känner mig oerhört tacksam, vi är som en familj. Jag är oerhört tacksam över att få jobba med mina spelare i damlaget, att ha Keyvan Khazravis som min assistent under de senaste tre åren. Jag känner mig också lycklig över att ha förmånen att ha Stig Hellberg i mitt team. Ett stort tack till alla i Alvik Basket och för det förtroendet de har visat!” -Fotios Ioannidis

Hur är du som coach och hur är din ledarstil?

– Jag lägger stort fokus på träningarna och vill alltid ha 100% av mina spelare. Då kan vi utveckla det där snabba kreativa lagspelet jag vill se. Sen har jag alltid gillat bra skytte och fast breaks. Jag är krävande men ganska tystlåten på träningarna. Under matcherna däremot blir jag en annan person. Då kan det bli lite drag på sidlinjen.

“Det känns bra att förlänga ytterligare en säsong med Fotios. Vi i Alvik vill skapa kontinuitet för våra spelare, att förlänga med Fotios är en del av detta. Han är en mästare på att skapa en fin lagsammanhållning där alla spelare, tränare & lagledare jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål.”
– Johanna Fredman Ordförande i Alvik Basket

Än en gång, vi är oerhört glada att ha Fotios i Alvik Basket! Vi ses i hallen!

GO ALVIK!

Rulla till toppen