Klubbchef till Alvik Basket

Kort om tjänsten

Alvik Basket söker en driven, trygg och utvecklingsinriktad Klubbchef som ska leda och ansvara för den dagliga verksamheten samt arbetet med vår fortsatta utveckling utifrån vår vision att vara Europas ledande växthus för unga basketspelare och ledare. Vi söker dig som brinner för basket, barn-och ungdomsidrott och vill vara med och bidra till vår topposition inom sporten och fortsatta resa. 

Om verksamheten

Alviks Basketbollklubb har sedan 1956 bedrivit basketverksamhet i Västerort, främst Bromma och har i dag en stark position och ett väl etablerat varumärke regionalt, nationellt och internationellt. Sedan starten har 19 SM-guld på herrsidan vunnits vilket är fler till antalet än någon annan klubb, oavsett idrott, lyckats med i Sverige. Idag är Alvik Basket en av Stockholms största idrottsföreningar tillika en av Sveriges största basketföreningar med cirka 1100 aktiva spelare, ca 110 coacher och ett stort antal funktionärer & lagföräldrar knutna därtill. Föreningens damlag spelar i högsta serien, Svenska Basketligan dam, Herrlaget i näst högsta serien, Superettan herr. Alvik har utvecklingslag i division 1 samt bedriver Nationell Idrottsutbildning vid Bromma gymnasium. Föreningen har verksamhet för barn från 3 års ålder till motion senior samt 2 lag för barn-och ungdomar med funktionsnedsättningar. 

Om tjänsten

Som Klubbchef för Alvik Baket är ditt uppdrag att fortsätta arbetet att skapa en stark och professionell verksamhet. Du ansvarar för föreningens ekonomi, varumärke och idrottslig utveckling. Du är en sammanhållande lagledare för ditt team som består av fem engagerade medarbetare på kansliet samt för spelare, coacher, föräldrar och övriga intressenter. Detta ställer extra stora krav på din personlighet och förmåga att kommunicera och skapa förtroende i olika sammanhang. Du ser ett coachande ledarskap som självklart och skapar, genom ditt agerande, en organisation som präglas av engagemang, inkludering och arbetsglädje. Våra coacher är otroligt viktiga för vår verksamhet och en del av ditt jobb blir att stötta och vidareutveckla coacherna. Vi vill vidare att du ser framemot att skapa en modell för hur vi växer hållbart, i alla åldrar och på alla nivåer. Vi vill också att du vidareutvecklar styrdokument samt ser till att dessa implementeras och efterföljs. 

Du har fullt budget- och personalansvar och rapporterar till klubbens styrelse. 

Din profil

För att axla rollen som klubbchef för Alvik Basket så söker vi efter följande erfarenheter, kompetenser och egenskaper:

  • Naturlig, trygg och erfaren ledare med dokumenterad erfarenhet av personalansvar
  • Goda basketkunskaper – som ledare/tränare eller aktiv
  • Inkluderande inspiratör som drivs av mötet med andra människor, coacha och bygga team
  • Strukturerad personlighet med förmåga att fokusera på rätt saker, prioritera och sätta mål 
  • Driv och dokumenterad erfarenhet av att åstadkomma resultat – både sportsligt och ekonomiskt
  • Tidigare erfarenhet av budget- och ekonomiansvar
  • God svenska- och engelska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i officepaketet

Heltid
Lön enl. ök

Ort: Bromma/Åkeshov

För frågor kring tjänsten kontakta klubbens ordförande Johanna Fredman styrelsen@alvikbasket.nu

Maila din CV & personligt brev senaste den 9/4, till styrelsen@alvikbasket.nu

Rulla till toppen