Seriesegern helt klar!

 
Att det krävdes en stark insats i Södertälje under söndagen var det inget snack om, hemmalaget som kom riktigt taggade till matchen startade också bäst. Ledningen med 7 poäng i periodpausen var välförtjänt för Södertälje, mycket tack vare deras fantastiska trepoängsskytte. Den andra perioden svänger och innehar mycket offensiv basket med många spelvändningar, Alvik står för 24 poäng i perioden, många gånger vinner man perioder på så mycket poäng men inte denna gång. Södertälje gör lika många och går ut i halvtidsledning med 45-38. 
I andra halvlek så gör Alvik samma sak som mot A3, man ökar tempot och sätter hög fart offensivt. Shanity James var en av de spelare som höjde tempot i andra halvlek, hennes tuffa spelstil gör det svårt för Södertälje att orka hålla emot henne. Något som också förändras i tredje perioden är att hemmalaget har det tufft att sätta skott utifrån. Inför sista perioden har Alvik knappat in avståndet till Södertälje på endast 4 poäng, endast 12 insläppta på 10 minuter är mycket starkt. Att sista perioden skulle bli en nagelbitare var det inget snack om, det var också under de sista 10 minuterna som Alvik kom igång på riktigt. 32 poäng sista 10 gav Alvik seger och serieseger, slutresultat 85-81 gör Alvik till segrare av grundserien och säkrar hemmaplansfördel i hela slutspelet.
På torsdag väntar Norrköping Dolphins hemma i Åkeshov för en avgörande match för bortalaget, de måste vinna för att säkra en femte eller fjärdeplats. För Alvik så innebär matchen en bra chans att få spelare i form och redo inför slutspelet, en chans för coachstaben att testa lite nya saker. Möjligtvis vill inget av lagen slå ut sina sista kort i rockärmen innan slutspel, de lär komma då. I Norrköping så är Molina ett frågetecken då hon senast ådrog sig en fotskada, hennes betydelse är viktig och blir intressant att se om hon är i spelskick på torsdag. I Alvik så är Janel McCarville igång i träning men inte helt redo för matchspel än, återstår att se när hon blir tillgänglig.

Nu vill vi att alla går in och ser matchen här! Eftersom det inte får vara någon publik i Åkeshovshallen så är det så viktigt för klubben och Damlaget att ni ser matchen hemifrån!
Uppkast 19.00 i Åkeshov!

SE MATCHEN HÄR.
ALVIK-NORRKÖPING 11 MARS KL 19.00

Rulla till toppen