Äntligen är det dags, SLUTSPEL!


Efter förlusten i Visby i fredags så har seriesegrarna hunnit ladda om och förbereda sig inför första kvartsfinalen mot Uppsala Basket. Första kvarten spelas hemma i Åkeshov på onsdagskvällen, matchstart 20.00.
Detta är Uppsala Basket; Uppsala slutade i grundserien på en åttonde plats efter att i sista omgången haft chans på 6 platsen till och med, men eftersom man förlorade i Norrköping så blev det 8 plats och Alvik Basket i kvarten. Under säsongen har Uppsala haft det kämpigt med skador och sjukdomar som har förstört mycket för laget och skapat orytm i spelet. Inför imorgon blir det mycket intressant att se om spelare som saknas möjligtvis är tillbaka. Några att hålla ögonen på under serien är den föredetta Alvikspelaren Ellinor Holmberg som är en vass trepoängsskytt, tillsammans med Crystal Bittar så bildar dom en vass svensk bakplan. Nu ska vi lista några punkter som blir nycklar för att slå ut Uppsala.

⁃ Öka tempot, Uppsala roterar på mindre antal spelare. Alvik kan trötta ut dom om tempot stiger.

⁃ Spela fysiskt, Uppsala snittar mest turnovers i ligan. Hela 18.9 per match.

⁃ Vinn Inside matchen, Uppsala spelar med mycket folk i tre sekunder och kommer vara aggressiva där. 


Alvik kommer imorgon äntligen till spel med Janel McCarville som gör comeback efter 2 månaders skada, bra tajming kanske?
20.00 är det uppkast och ni ser matchen här!

Äntligen börjar resan mot guldet!

Rulla till toppen