ALLT DU BEHÖVER VETA OM SLUTSPELET!

Slutspelet är äntligen igång efter 22 spännande grundserieomgångar. SBL har samlat den viktigaste informationen inför slutspelet så att du kan vara trygg i att du har koll på allt nödvändigt.

Vi börjar med det grundläggande. Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre med hemma-borta-hemma-principen om tre matcher krävs. Semifinaler och finaler spelas i bäst av fem med samma princip för hemma-borta. Det högst rankade laget i grundserien har hemmaplansfördel.

Spelschemat för slutspelet är designat på så sätt att inga matcher enligt nuvarande schema skall krocka med varandra. Är det två matcher på en vardag så startar den ena 18 och den andra 20, och är det två matcher på en helg så startar en 14 och en 16, allt för att du som supporter skall kunna ta del av så mycket av SBL-slutspelet som möjligt. 

Du som vill följa slutspelet gör det på bästa sätt genom att bli Månadssupporter till ALVIK BASKET på Solidsport. För 139 kronor i månaden får du tillgång till alla matcher i SBL, oavsett vilket lag du väljet att stötta, och 70% av pengarna går direkt till den förening du väljer. En enskild match kostar 89 kronor att köpa, så skall du se fler än en slutspelsmatch så är Månadssupporterskap det bästa alternativet. Ett månadssupporterskap har ingen bindningstid och gäller i 30 dagar från betalning. 

Flera slutspelsmatcher kommer också att sändas via SVT och ju närmre vi kommer avgörandet kring vem som får lyfta SM-bucklan ju fler matcher kommer visas på TV. I dagsläget är det helt klart att ALVIK-HÖGSBO SEMIFINAL 3 visas på SVT den 9 april.

Under grundserien så har ett lag som drabbats av Covid-19 där tre eller fler spelare är bekräftat eller misstänkt smittade, alternativt om det funnits stor risk för smittspridning i laget, haft möjlighet att flytta matchen till ett nytt datum om situationen uppstår med mer än 48 timmar innan uppkast, och är det närmre inpå än 48 timmar så blir det en walkover-förlust för det lag som inte kan komma till spel för att undvika oväntade kostnader under ovissa ekonomiska tider. I slutspelet så finns inte samma möjlighet till att flytta matcher då spelarkontrakt, arbetstillstånd för utländska spelare och flera andra faktorer gör att det är svårt att skjuta fram matcher. Ligaklubbarna godkände därför innan slutspelets start Svenska Basketbollförbundets förslag om att inga matcher kan flyttas om ett slutspelslag skulle drabbas av covid-19, och kan ett lag inte komma till spel på grund av smitta så förlorar det laget den matchen vilket gäller för kvartsfinaler och semifinaler.

Kvartsfinaler

24:e – 31:a mars

Semifinaler

5:e – 14:e april

ALVIK – HÖGSBO 5 APRIL 18.00 SOLIDSPORT

HÖGSBO -ALVIK 7 APRIL 20.00 SOLIDSPORT

ALVIK-HÖGSBO 9 APRIL 19.30 SVT

Finaler

17:e – 29:e april

GO ALVIK!!

Rulla till toppen