Redo för semifinal!


I lördags slog Alvik ut Uppsala efter 2 raka segrar, båda segrarna var väldigt övertygande. Nu väntar nästa steg, semifinal mot Högsbo som i sin tur slog ut Norrköping i en fantastisk kvartsfinalserie. I den serien bör man hylla Alexis Hyder som var helt fenomenal, hennes 46 poäng i den avgörande kvartsfinalen är något utöver det vanliga. Hennes namn kommer vi troligtvis nämna många gånger  i denna semifinalserie som väntar, för Alvik kommer behöva ha bra koll på henne. Andra spelare att se upp för i Högsbo är guarden Cassandra Nofuente som 2 år i rad fått priset årets försvarare, matchen i matchen mellan hon och Klara Lundqvist kan bli något att se fram emot. Några vi absolut inte ska glömma av är försvarspecialisterna Ida Fredriksson och Louise Noaksson som är två mycket rutinerade SBL spelare, båda två har flera år av ligaspel i sina kroppar. Ida som under kvartsfinalserien mot Norrköping hade ett snitt på 36 minuter per match i speltid, då kan ni säkert förstå hur otroligt viktig hon är för Högsbo. 
Hur har senaste möten mellan lagen gått? I oktober så möttes lagen och då var det Alvik som segrade i en otroligt jämn match i Gothia Arena med 70-72. Andra mötet mellan lagen var inte en lika jämn historia, då segrade Alvik med 93-65 i Åkeshov, nämnas ska att Hyder saknades den matchen. 
Hur är läget i Alvik? Alvik som innan semifinalen får 9 dagars ledigt från match där man har fått chansen att vila upp sina kroppar och samtidigt göra sig redo för Högsbo. En som haft skadeproblem är Janel McCarville som nu fått chansen att rehaba upp sig och göra sig redo för ett intensivt och tufft semifinalschema som väntar. Matchen i matchen hon och Hyder, lär bli något utöver det vanliga. Övrigt i truppen så är alla friska och pigga, alltså kommer grundserievinnarna att ställa upp med bästa möjliga lag på måndag. 


Semifinalserien spelas i bäst av 5 matcher och startar hemma i Åkeshov på måndag, uppkast kl 18.00. Matchen ser du här på Solisport, köp matchen och du stöttar Alvik Basket. Äntligen semifinaldags, nästa steg mot guldet, nu kör vi!


Rulla till toppen