Första semin var tuff!

Man kände tidigt att det var nerver i Åkeshovshallen under måndagens första semifinalmatch mellan Alvik och Högsbo. Båda lagen kom till första matchen med fulla trupper och såg väl förberedda ut, när väl matchen satte igång så var det Högsbo som startade absolut bäst. Perry la i 14-7 och tvingade Alvik till timeout, efter den vaknade hemmalaget till och när Shanity James sköt i 21-20 på signalen av första perioden så kunde Alvik andas ut efter en tuff första period. Andra perioden skulle bli bortalagets, zonförsvaret som Jonas Fredriksson satt upp gav hjärnspöken för Alvik. Det tvingade fram tuffa avslut och sänkte tempot, definitivt på Klara Lundqvist. Vi gick till pausvila med ledning Högsbo 29-41. 
Andra halvlek och den tredje perioden skulle få ett nytt hemmalag, starten på 16-2 var mycket tack vare Shanity James som var enastående defensivt mot Alexis Hyder, samt offensivt med sina 20 poäng. Andra halvlek är lik första med att matchen går i vågor, i fjärde perioden går Högsbo på ett ny run som ger bortalaget en ledning på 12 poäng, men ledningen äter dock Alvik upp väldigt snabbt. Stor del i det hade La Capitano Paula Juhlin som först satte trean på toppen och sen layupen som gav 67-64. När väl matchen skulle avgöras så var både Ellen Åström och Klara Lundqvist kyliga på linjen och kunde skjuta hem 84-76, 1-0 i matcher.
Förutsättningarna inför match 2! Alvik reser till Göteborg på onsdag lunch med en full trupp, några känningar som skapades mot Högsbo men förhoppningsvis inget som kommer påverka laget. Högsbo har rapporterat full trupp inför matchen. Om pressen senast var på Alvik så är den definitivt på Högsbo denna gång, skulle Alvik segra idag så har man chansen att redan på fredag stänga ner serien. Skulle det bli så att Högsbo vinner idag så blir det garanterat en match till i Göteborg, då på söndag. 
Matchen ser du på här med matchstart 20.00 onsdag kväll, det här vill man inte missa!!

Foto: Malin Emilsson

Rulla till toppen