Chans att avancera!

Chans att avancera 
Det är snabba bud just nu i semifinalserien, i måndags inleddes den och efter segern igår så kan Alvik avgöra hemma i borgen. Den andra segern för Alvik satt långt inne och det var en försvarsinsats i andra halvlek som krävdes för att Alvik skulle gå upp i ledning med 2-0 i serien. Det var Högsbo som startade matchen bäst och ledde med 36-31 med 3 minuter kvar av första halvlek, Alvik avslutade dock starkt och i likaläge 40-40 inför andra halvlek. Då klev försvaret fram, höll hemmalaget på endast 25 poäng under andra halvlek var av stor betydelse och man kunde i och med det gå upp i en 2-0 ledning i serie. 
Inför ikväll finns det ett frågetecken och det är om spelmotorn Anna Sterns fot hinner återhämta sig, hennes fotstukning i onsdagens match kommer testas på fredagens uppvärmning. I övrigt så kommer Alvik med full trupp inför kvällens chans att stänga serien, vid seger är man alltså klart för final. Att komma ihåg är att Högsbo har stått för 2 imponerande insatser där laget haft Alvik i gungning 2 matcher i rad. Blir mycket intressant att se om Högsbo kan göra samma sak ikväll, för gör dom de så kan det definitivt bli en match 4 i Göteborg på söndag.

Ikväll är det en grym chans att se bra basket, SVT sänder matchen som startar 19.35.

NU KÖR VI, GO ALVIK!

Foto: Malin Emilsson

Rulla till toppen