FINAL!!

Som många hade tippat så blir det Alvik mot Luleå i SM-finalerna. Därmed ställs grundseriens två bästa lag mot varandra i SM-finalerna. Finalerna inleds lördagen den 17 april kl 14.00 i Åkeshovhallen. Alvik säkrade sin finalplats i fredags med 3-0 mot Högsbo och det blir alltså den drömfinal vi redan förra årets “rånades” på när slutspelet ställdes in på grund av Covid-19.

Vilken fredagskväll vi fick uppleva i Åkeshov, nervöst, intensivt och väldigt spännande. Matchen hade allt som en slutspelsmatch ska innehålla, starten av matchen var absolut bortalagets dock. Högsbo startade med hög intensitet och vilja, laget visste att seger var det enda som gällde. I andra perioden kommer dock ett ryck från Alvik, när Ellen Åström sänkte trean på halvtidssignalen innebar det ledning med 42-30 och Alvik kunde andas ut efter den bästa första halvleken i denna serie. Andra halvlek såg länge ut att bli en lång transportsträcka för hemmalaget som mest var uppe i en ledning på 25 poäng, mycket tack vare ett fantastiskt trepoängsskytte och hög klass på försvarspelet. I fjärde perioden så har dock Högsbo bestämt sig för annat, plötsligt var det dags för bortalaget att skjuta treor och sätta enorm press på Alvik. När Shanity James med 10 sekunder kvar satte ett straffkast så var ledningen nere på 3 poäng, då studsade Ida Fredrikssons trea ring ut för förlängning och Alvik kunde andas ut efter en mardrömsperiod som tillslut slutade bra. Som sagt Alvik är klara för Final efter 3-0 i matchserien, nu väntar Luleå i final. Med start lördag hemma i borgen 14.00.

I SVT:s sändning efter matchen var det ont om tid men Luleå Baskets coach Robin Sandberg hann ändå protestera mot att Alvik sades av SVT ha seriens bästa försvar. – Det är vi som har det bästa försvaret, det har gjort att vi har spelat så stabilt de senaste två månaderna. Men nu är det väl upp till bevis för det i finalerna. Huruvida han har rätt eller inte får vi se med start nu på lördag kl 14.00, och du ser direktsändningen på SVT 1.

Nedan ser ni hela finalschemat

Final 1Lör 17 april14.00 Alvik LuleåSVT
Final 2Tis 20 april19:35 Luleå AlvikSVT
Final 3Fre 23 april20:05 Alvik LuleåSVT
Final 4Sön 25 april15:45 Luleå AlvikSVT
Final 5Tis 27 aprll20:05 Alvik LuleåSVT
GO ALVIK!!
Rulla till toppen