SM-FINAL I ÅKESHOVSHALLEN, VÅR BORG!

Då är snart dagen kommen. SM-final i Åkeshov.
Luleå står för motståndet och ska man vara ärlig så är det en SM-finalserie som hela basket-Sverige har sett fram emot. 
Många tips innan säsongen drog igång pekade på mot just Alvik-Luleå i finalerna. Nu står vi där och kan bara se fram emot bra matcher.

– Vi tar med oss att vi har vunnit mot två bra lag och att vi verkligen har fått kämpat för våra vinster. Även om det inte alltid har varit det perfekta spel som vi önskat har vi aldrig slutat tro på oss själva, säger lagkaptenen Paula Juhlin.

Apropå Paula, förutom att det är 30-år sedan hon föddes, så är det också 30-år sedan hennes moderklubb Arvika Basket i Barcelona och Final Four blev tvåa i Europa. En av svensk baskets största framgångar. Spelare som ”Kicki” Johansson, Maria Danielsson, Loreta Gyratie, Ingela Östman, Vitalia Toumaite för att nämna några erövrade Europa och Sverige. Sex raka SM-guld 1989–1994 säger sitt.Men nu är det dags för Paula Juhlin och få skriva sin historia i SM-finalerna. 

 Hur har du upplevt säsongen som sådan?

– En väldigt rolig säsong. Jag trivs väldigt bra i det här laget och man får träna och spela med väldigt bra spelare varje dag. Vi har haft bättre och sämre matcher men vi har ändå lyckats hålla en ganska hög, jämn nivå och vunnit alla utom två matcher, säger Arvika-tjejen. Alvik har sedan 79–78 hemma mot Högsbo i tredje semifinalen förra fredagen tränat på som vanligt och fokuserat på hur man vill spela, samt tittat på hur motståndet Luleå vill spela.

– Jag tror att vi har en fördel på de stora positionerna och det ska vi försöka utnyttja, samtidigt som vi vill spela med högt tempo, tror Paula Juhlin inför finalerna. Mötena lagen emellan under säsongen har slutat med varsin seger på respektive hemmaplan. 97–84 i Åkeshov och 91–87 i Luleå Energi Arena.

Paula vill samtidigt passa på och skicka iväg en hälsning;
– Det hade varit så kul att spela i ett fullsatt Åkeshov så vi saknar verkligen all publik. Men vi är superglada för alla som stöttar oss hemifrån!

Matilda Åhlberg, spelare i Luleå vad säger du om morgondagens match?

– Det ska bli roligt, Alvik har ett bra lag och jag hoppas och tror på en jämn och rolig finalserie. Vår styrka är bredden på truppen, vi har många spelare som kan bidrag med små som stora roller. Vi har hittat varandra och har kul på och utanför planen. Det har speglat av sig på spelet, avrundar Matilda.

Ni ser matchen på SVT 1 kl 14.00, den här matchen vill man inte missa!

Text Anders Andersson

Rulla till toppen