NU AVGÖRS DET! INGEN MISSAR MATCHEN PÅ TISDAG!

För andra matchen i rad var Maggie Lucas framgångsrik poängmässigt.
32 poäng i Stockholm i fredags och 22 i Luleå igår. Det i kombination med ett Norrbottnisk lag som ångade på, gör att vi har en femte och avgörande match att se fram emot imorgon i Åkeshov.

– Jag ska bara försöka vara mig själv, det är match fem. Vi har de två bästa lagen mot varandra, Luleå ska ha beröm för vad dom har gjort i de två senaste matcherna för att komma tillbaka, säger Janel McCarville till SVT-Sporten.

Luleå kom att kontrollera match fyra uppe i Luleå. Visserligen tog Alvik kommandot poängmässigt inledningsvis, 2–8, men efter den första perioden ledde hemmalaget med 16–14. I den andra gjorde man ett ryck till 16 poäng, inget som inte kan hämtas in.
Alvik kunde i den tredje perioden komma närmare, med tio sekunder kvar var Luleås ledning fyra poäng. Men då klev Maggie Lucas fram och skänkte en trea på slutsekunden. 
Den poängen var psykologiskt viktig för hemmalaget. Som i den fjärde inledde med att två treor. Alvik kunde inte hämta in och den femte matchen var ett faktum.

Luleå vann med 76–66.

På slutet fick Ebba Stenman, Ellen Åström, Hanna Käll och Nathalie Schönberg bland annat chansen och gjorde bra ifrån sig. 

– Vi pratade om att Luleå är bra på att göra snabba poäng och det kunde de göra några gånger. De gick ifrån och vi kunde inte minimera den ledningen, sade Janel McCarville till SVT-Sporten.

Janel var inte nöjd med hennes eller lagets insats i matchen.

– Vi gjorde några bra saker men överlag gjorde vi inte vad vi hade bestämt att vi skulle göra. Luleå dikterade matchen, för det mesta och de förtjänade att vinna. En match är i 40 minuter och vi gjorde en comeback, förhoppningsvis tar vi med oss det hem till match fem, sade Janel som inte kan vänta på match fem. Mitt lag har gått igenom mycket, vi kommer att vara redo för match fem. Jag kan knappt vänta på den.

Åkeshov 20:00 tisdag den 27/4. En match som SVT24 sänder.

GO ALVIK!!!

Rulla till toppen