Elin Ljunggren redo för nästa säsong

Elin Ljunggren utstrålar säkerhet, trygghet och får åskådarna att känna ett lugn – i alla fall om man är alvikare. För motståndarna innebär hon istället ständigt oro eftersom hon kan göra poäng i alla lägen och stänga vem som helst.

Elin Ljunggren är den andra spelaren som är klar för Alvik säsongen 2021/2022.

Alviks Damlag hade något riktigt bra på gång i år, och de visade det, ett fantastiskt grundspel där de slutar som nummer 1. Alla var redo och det kändes som om Damlaget kunde slå alla lag. Det blev ett silver, otroligt bra jobbat. 

Alvik gjorde sin bästa säsong någonsin och hemligheten bakom framgången är helt enkelt riktigt bra träningar – samtidigt som laget har många bra spelare på alla positioner. 

Damlagets styrka är att det är så brett och det ska bli spännande och se hur lagställningen ser ut nästa säsong. Eftersom Elin både kan posta upp vem som helst inne vid korgen och skjuter nära 40% på treorna är hon en väldigt användbar spelare. Dock en mardröm för försvaret eftersom man aldrig kan släppa henne. 

Fotios Ioannidis spelsätt passar Elin bra bra eftersom hon får utrymme att göra olika saker. Hennes styrka är ju att hon både kan posta och skjuta treor. Elin fortsätter utvecklas som spelare och har lärt sig mycket av Janel när de spelat ihop. 

Elin läser samhällsbyggnad på KTH och har två år kvar innan hon är färdig civilingenjör. Kombinationen heltidsstudier och elitidrottare ställer höga krav.

– Jag försöker alltid komma så väl förberedd som vanligt till varje säsong. Det är på sommaren man har tid för att jobba på allt man vill förbättra. 

Det blir femte året i Alvik för Elin och hon känner Janel McCarville väl.

Rulla till toppen