Anna Stern ser fram emot nästa säsong

Anna Stern kom till Alvik hösten 2018 och var redan då en rutinerad ligaguard efter fem säsonger med Norrköping Dolphins. Hon debuterade i Basketligan i september 2013 när hon bara var 16 år, vilket säger något om hennes pondus och ledarskap på plan. 

När Anna flyttade till Stockholm hösten 2018 var Alvik på jakt efter en point guard och sedan dess har Anna Stern styrt Alviks anfall och är en av de som spelar mest i laget.

– Jag hoppas att vi kan starta nästa säsong där vi slutade. Vi alla kände att det avslutades på ett sätt som vi verkligen inte ville. Vi hade ett tydligt mål som vi tar med oss direkt när vi ses i sommar. 

Alviks damlag pratar väldigt öppet kring mål och förväntningar, vilket jag uppskattar. Alla vill jobba tillsammans med att uppnå ett mål och det spelar ingen roll att man ibland spelar mer och ibland mindre. laget började bygga på något redan för tre år sen och har behållit både coach och stommen av spelare i laget.

Precis som Elin Ljunggren och Janel McCarville tar Anna upp hur bra laget fungerar och att Alviks styrka finns i gruppen. 

Alviks damlag har pratat om att det var stor skillnad den här säsongen för vi hade en bra och bred träningstrupp. Även spelare som inte fick speltid har bidragit genom att träningarna hållit hög kvalitet.

– När stommen i laget nu stannar och med påfyllning utifrån så känns det fortsatt spännande och givande att stanna kvar en säsong till.
Det är en styrka att vi har en kontinuitet i laget med spelare och personer runtomkring. Min styrka är mitt ledarskap och osjälviska spelsätt där jag vill spela fram andra. Ser fram emot en ny säsong med både gamla och nya spelare och en ny möjlighet att spela för att vinna. 

GO ANNA!

Rulla till toppen