Hon blir Alvik Baskets nya klubbdirektör.

Efter sex år på Svenska Basketbollförbundet byter Camilla Altéus nu arena till Åkeshovshallen. I augusti tar hon nämligen över som klubbdirektör för Alvik Basket.

Camilla är basketfostrad i Södertälje Basketbollklubb och gjorde en sejour i elitserien (nuvarande SBL) för moderklubben. Till Alvik kom hon som coach för snart nio år sedan via sina barn som spelar i klubben. Närmast kommer Camilla från en tjänst på Svenska Basketbollförbundet där hon bland annat varit processledare för framtagandet av Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling och jobbat med CSR-projekt, värdegrundsrelaterade frågor samt frågor som rör trygga basketmiljöer. Innan dess drev Camilla bolag i 10 år och etablerade ett eget varumärke inom retail med återförsäljare på drygt 20 marknader. 

”Jag är jätteglad att kunna presentera Camilla som vår nya klubbchef i Alvik Basket. Hennes gedigna erfarenhet och kunskap inom coachutbildning och spelarutveckling från SBBF kommer att vara en fantastisk tillgång för Alvik – inte minst i kombination med den interna utbildningssatsning vi nu genomför kopplat till Alviksmanualen. Att Camilla dessutom har drivit företag och har mångårig erfarenhet av försäljning, ekonomi, administration och marknadsföring stärker hennes profil ytterligare. Jag ser mycket fram emot att ha Camilla med som klubbchef på vår fortsatta resa – med henne ombord får vi en tydlig ledare som tillsammans med kollegorna på kansliet kommer att utveckla Alvik Basket i den riktning vi som förening önskar.” 
– Johanna Fredman Ordförande Alvik Basket

Styrelsen är enig om att Camilla är rätt person att leda arbetet kopplat till de prioriteringar vi gör kring att satsa mer resurser på barn- och ungdomsverksamheten samt utbildning av våra coacher – grunden för att fortsätta arbetet att bygga en stabil, långsiktig och hållbar verksamhet i linje med vår vision att vara ett av Europas bästa växthus för unga basketspelare och ledare. 

”Jag är supertaggad att kliva in som klubbchef i Alvik Basket, inte minst eftersom det är en spännande tid i Svensk Basket generellt där många föreningar har mycket på gång och intresset för sporten växer. Det finns så mycket kompetens och engagemang i Alvik, och min uppgift blir att ta tillvara den på ett sätt som gör oss till det växthus för spelare som vi vill vara. I det arbetet kommer min kunskap om hållbar spelarutveckling och kvalitativa utvecklingsmiljöer väl till pass. Dessutom har jag en entreprenörsbakgrund att dra erfarenhet av när vi tillsammans tar Alvik Basket till nästa nivå.”
-Camilla Altéus Klubbdirektör Alvik Basket

Rulla till toppen