Dara Taylor, en viktig pusselbit är klar för Alviks Damlag!

Välkommen till Alvik Basket Dara Taylor, vi är otroligt glada att externa sponsorer gjort det möjligt att Dara kommer spela med Alviks Damlag 2021/2022! 
Dara Taylor är en pointguard från Delaware. Hon har tidigare spelat i Polen, Grekland, Tyskland och nu senast i Sverige. Taylor har även en examen från Penn State University. Förra säsongen spelade Dara i Södertäljes Damlag men nu väntar som sagt en härlig tid i Bromma, under förra säsongen med SBBK så snittade hon 13.8 poäng, 5.4 returer och 6.8. assist.

Att Dara trivs i Sverige råder det inga tvivel på!
– Jag trivs verkligen i Sverige och Stockholm är en av mina favoritstäder i Europa. Jag har lärt känna landet och är otroligt glad att få komma tillbaka och spela i Alvik. Jag tror att damlagets styrka är dess storlek och lagets skottprocent. Alviks damlag har riktigt bra, långa spelare där alla skjuter, öppnar upp och utnyttjar planen till 100%. En otroligt viktig del är kontinuiteten i laget, och att de är många spelare som stannat flera säsonger tillsammans, det är ett viktigt vapen.

 “I wanted a player to replace Klara and I believe that Dara can be this player! She is a great scorer and she can also create for the rest of the team. Dara can play one against one really well and at the same time she has the ability to help the rest of the team to produce points. We will have a really strong team and most of all an experience teamsize and at least 8 experience players. I am looking forward to see the old players to play together with the new additions, also I am looking forward to see our fans again, back in Åkeshov!” – Fotios Ioannidis Head Coach

Hur gick dina tankar för att skriva med Alvik ?
Alviks damlag har varit ett otroligt starkt lag i ligan under flera säsonger och inte minst förra säsongen när de gick till final. När chansen kom att skriva under för den här säsongen med Alvik så kände jag att det här kommer passa mig perfekt. Jag ser verkligen framemot den här säsongen, min styrka som spelare är min snabbhet, försvar och passningsspel, så det jag kommer tillföra till damlaget kommer fungera perfekt med de bitar som redan är signerade med klubben.

Till sist, välkommen till Alvik Dara, vi ser framemot en spännande säsong med Alviks Damlag och en full Åkeshovshall när säsongen drar igång!
– Jag ser så mycket framemot att få spela på en hög nivå med ett nytt lag. Jag längtar efter att börja spela med Alvik och se till att vi håller samma höga nivå och når våra mål, och jag ser också framemot att vara tillbaka i Sverige!

 GO ALVIK!

Namn: Dara Taylor
Född: 1991-01-16 (30 år)
Längd: 171 cm
Nationalitet: USA 
College: Penn State
Tidigare klubbar: EFAO Zografou (Grekland), SBBK, Neuss (Tyskland), Osnabrück (Tyskland), SBBK (Sverige)

Rulla till toppen