EMIL MILLDE – EN SJÄLVKLARHET

Alviks produkten Emil Millde blir den andra spelaren som är klar för Alviks Herrlag. 19-åringen som har hela sin basketuppväxt i Alvik, har redan från start funnits i Alvik Baskets ungdomsverksamhet. Att han en egen produkt är väldigt speciellt och oerhört viktigt för oss som förening. Det visar att spelare kan ha en bra utveckling i vår ungdomsverksamhet och sedan belönas efter hårt jobb med en plats i vårt herrlag. 

Hur gick tankarna för att skriva på för ännu en säsong till i Alvik?
– Det var jättekul att återigen få skriva på ännu en säsong med Alvik trots min knäskada. Jag har varit borta från basketen väldigt länge nu och är väldigt taggad på att komma tillbaka. Nu när jag har opererat knät kommer det bli mycket rehab men jag hoppas att kunna spela så snart som möjligt.

Vad är lagets styrka? 
Lagets styrka skulle jag säga är alla unga spelare som får komma upp och visa vad de går för. Vi har många unga talanger som är riktigt taggade på att får göra en grym säsong för alvik, och det tror jag är lagets främsta styrka.


Vad är din styrka?
Min styrka kommer ligga utanför planen men riktad mot planen än del denna säsong, men jag skulle säga min drivkraft att ta mig tillbaka starkare än innan är min styrka inför denna säsong.

Vad ser du mest fram emot nästa säsong?
Jag ser sjukt mycket fram emot att se alla nya unga spelare kliva fram och visar att de kan spela på en hög nivå. Sen ser jag förstås fram emot att få knyta på mig basketskorna och spela riktigt bra basket igen!


“Att förlänga med egna produkten Emil Milde var en självklarhet för oss. Först och främst har Emil en grym personlighet som höjer en hel trupp. Men han är också en väldigt bra basketspelare, hans stora kropp ger oss en tyngd under korgarna. Det som gör han ännu vassare är hans skytte som gör att han kan stretcha ut golvet och tvinga ut motståndarna på golvet. Ännu en säsong med Emil, perfekt!” – Johan Andersson Head Coach

GO ALVIK!

Rulla till toppen