Alexander Holmström Forster – Klar för Alviks Herrlag.

29-årige Alexander Holmström Forster spelade med Umeå BSKT när man tog sig upp i dåvarande Basketligan säsongens 2013/2014. Han gjorde även en säsong i högsta ligan innan han skrev på för AIK Basket i Superettan. Alex har under två år spelat i Portugal för Imortal BC Albufeira, men med rötterna i Västerort är Alex nu klar för 21/22 i Alvik Basket.

Hur gick tankarna för att skriva på för ännu en säsong till i Alvik?
Med rötterna i Västerort och Alvik som en seriös och välorganiserad klubb så kändes Alvik som det rätta valet efter att ha snackat med Coach Johan och min gamla lagkamrat Jonas Russom. Min styrka kommer vara att stärka upp vårt unga lag med erfarenheten jag har från utlandskarriären samt lite kropps storlek som kan sätta press på motståndarna i denna serie. Jag ser framemot att få kliva tillbaka på en basketplan och få tävla igen ordentligt och se vad vi kan åstadkomma tillsammans som lag. 

“Viktigt att få klart med Alexander, med honom in i laget får vi mycket rutin och erfarenhet. Han har flera års erfarenhet av spel i SBL och utomlands, det kommer vi kunna använda oss mycket av. Basketmässigt får vi en skicklig attackspelare som kan skapa för sig själv och andra. Hans storlek gör att vi får mer tyngd inside, både defensivt och offensivt. Detta är en bra påskrift för oss, nu börjar det se riktigt bra ut!”- Johan Andersson Head Coach

GO ALVIK!

Rulla till toppen