Dags för premiär och publik!


Det har gått ungefär 5 månader sedan den tunga finalförlusten mot Luleå. Alvik har laddat om, nya spelare har kommit in, gamla har lämnat. Men den viktiga stommen finns kvar hos oss, i kapten Paula Juhlin som gör sin sjunde raka säsong i Åkeshov, förra årets center of the year i Janel McCarville som gör sin fjärde i gröngult, Elin Ljunggren som finns kvar och också viktiga guarden Anna Stern. Kvar är också Hanna Käll, fast hon helt ärligt känns som ett nyförvärv då hon under försäsongen sett otroligt bra ut. 18 poäng mot Södertälje säger det mesta, troligtvis är hon ett av säsongen utropstecken. När vi ändå pratar Södertälje så hittar vi två stycken spelare från deras trupp från förra året, guarden Dara Taylor och Mikaela Gustafsson. Båda kommer tillföra mycket till årets Alvik.
Om vi ska prata om våra gäster, som i premiären heter Mark så har det skett mycket. På tränarfronten har Antonio D Albero bytts ut och in har Alm/Almqvist kommit, det är den rutinerade duon som ska försöka göra så Mark hittar tillbaka till den slutspelsplats som dem för flera år sedan kunde räkna med. I truppen så har alla amerikanskor byts ut, vilka av dem nya som byter om på lördag i Åkeshov återstår att se. Tappat har man i svenska spelaren Stina Almqvist som förra säsongen var Marks absolut viktigaste spelare, henne har man ersatt med 2 rutinerade spelare i Charlotta Dahl och Moa Halldorsdottir, dessa två kommer vara väldigt viktiga för Mark.

Äntligen får vi ha publik. Alviks Damlag har längtat efter alla fans. Nu på lördag tar vi in 300 personer och vi förväntar oss att det blir fullt, det är seriepremiär! Ta med hela familjen och vänner, ni kommer få se bra basket, det utlovas godisregn och roliga tävlingar!


På lördag klockan 15.00 startar äntligen SBL DAM, varmt välkomna till Åkeshov, VÅR BORG!

Rulla till toppen