Lena Wallin Kantzy – Välkommen till Alvik Basket!

Vi är oerhört glada att Lena Wallin Kantzy från och med den 1 oktober blir en del av Alvik Basket som tf. sportchef. Lena kommer närmast från Svenska Basketbollförbundet (SBBF). 

Lena kommer på deltid att ansvara för verksamheten som rör förbundsserie- och utvecklingslagen. 

– Jag har hållit på med basket sen jag var 14 år. Först som fritidssysselsättning sedan i min yrkesroll. Jag har spelat, coachat, dömt, suttit i styrelser på olika nivåer samt inte minst arbetat som ungdomsansvarig (Uppsala Basket) och generalsekreterare (SBBF), säger Lena.

Lena är född och uppvuxen i Visby, hon är utbildad samhällsvetare men har även gått igenom flera managementutbildningar. 

”Jag är jätteglad över att vi lyckats knyta Lena till oss. Det är få i inom Svensk Basket som kan mäta sig med henne när det gäller kompetens och erfarenhet. Med Lena som tf sportchef kommer vi att kunna utveckla organisationen ytterligare och skapa tydligare strukturer på elitsidan.”  Camilla Altéus, Alvik Baskets klubbchef. 

– Sedan jag började hos SBBF har jag inte varit engagerad på föreningsnivå då neutralitet är mycket viktigt för mig. På ideell basis har jag istället haft olika internationella uppdrag inom FIBA där jag har bl.a. varit ledamot i världsstyrelsen och Europastyrelsen. Nu är jag som förtroendevald i FIBA ansvarig för ett av tre prioriterade områden – “Women In Basketball” och ordförande i SBBF´s internationella utskott, berättar Lena. 

– Med min erfarenhet så hoppas jag kunna hjälpa till med att strukturera arbetet i föreningen när det gäller verksamheten för förbundsserie- och utvecklingslagen. Det finns så mycket basketkultur och kunskap i föreningen så det ska bli jättespännande att se vad jag kan bidra med under en tidsbegränsad period. Det finns inga kortsiktiga lösningar när det gäller att utveckla en elitverksamhet. Det tar tid att bygga strukturer och hitta bra arbetsformer och inte minst att göra det attraktivt för spelare att vilja satsa i Alvik Basket. Den största utmaningen är dock att befinna sig i en kommun där förutsättningarna för att bedriva en elitverksamhet, inte minst på damsidan är usla, avslutar Lena. 

Fotocred: FIBA

Välkommen Lena!

Rulla till toppen