Damlaget åker mot Borås!

Då var det dags för Alviks Damlag att spela säsongens andra match. Bussen går från Åkeshovshallen tidigt på lördagmorgon och det är uppkast kl 15.00 mot Borås. Senast ett damlag från Borås var i den svenska högsta ligan i basket var säsongen 1984/1985. I seriepremiären mötte laget Högsbo Basket och vann med fyra poäng 66-70. Borås hade det först tufft, det var premiärnerver. I den andra halvleken bättrade Borås på sig och tillslut blev det vinst i ligapremiären efter 36 års väntan.

Alviks Damlag mötte Mark Basket i sin seriepremiär. Laget saknade Hailey Leidel och Janel McCarville, två starka spelare. Det blev en tuff fight i Åkeshovshallen, Mark hängde med i cirka 25 minuter, sedan var det Alviks match. Slutresultatet blev 81-64, och det var inte ett helt nöjt Alvik som trots vinst inte var nöjda med sin insats.

Nu är det ett hungrigt Borås som står på schemat i helgen. Alvik får se upp med Rodjanae Wade som var stark under korgen och även satte en hel del offensiva returer under premiärmatchen. Emma Ström och Anna Golob är två hungriga pointguard som spelar med mycket fart och energi. Estelle Centerstam spelade tidigare i Alviks Utveckling samt damlag, hon är en bra skytt och har bott i Borås de senaste två åren.

“Borås känns som ett spännande lag som har gjort bra ifrån sig under försäsongen. Vi måste ta bort deras skott och även hålla koll Wade som brukar ta många returer. Vi är laddade och det känns skönt att äntligen vara igång.” – Paula Juhlin Lagkapten Alviks Damlag

GO ALVIK BASKET!

Rulla till toppen