ROSA MATCHEN

Rosa Oktober har blivit en tradition i SBL dam där ligaklubbarna på olika sätt uppmärksammat och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Att oktober är rosa både syns och märks i klubbarnas kommunikation och på matcharrangemangen.

Varje dag får ca 20 kvinnor ett bröstcancerbesked och det gör bröstcancer till kvinnans vanligaste cancersjukdom. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre. Tack vare forskningens framsteg botas i dag cirka 80 procent av alla som drabbas av bröstcancer. Hjälp oss att bota fler.

Under oktober månad färgas Svenska Basketligan Dam rosa i en gemensam kraftsamling i kampen mot bröstcancer. Varje lag får i uppdrag att genomföra en Rosa Match samt tillhörande aktiviteter för att stötta bröstcancerforskningen. Vi i Alvik Basket spelar vår Rosa Match lördagen den 23 oktober mot Wetterbygden Sparks, en match man inte vill missa. Vi kommer att värma upp i speciella rosa shooting shirts, alla som kommer till matchen går in gratis men man swishar valfri summa i inträde till Bröstcancerforskning.

Idun Minerals som är Alvik Damlags huvudsponsor kommer vara matchvärdar på lördag.

IDUN Minerals är mycket stolta sponsorer till Alvik Baskets damlag. Den 23 oktober är det dags för Rosa Matchen i Åkeshovshallen. Team IDUN Minerals är på plats för att uppleva den härliga matchstämningen. Passa på att handla produkter från IDUN Minerals sortiment och få 30% rabatt! Make up artister är även på plats för att hjälpa dig att hitta rätt nyans på din foundation. Vi är på plats från kl 15.00. Tillsammans hejar vi fram Alvik Baskets damlag till seger!!

Vi kommer även lotta ut fina priser som tex hörlurar från URBANEARS, IDUN MINERALS & SMELLWELL. Kiosken kommer vara öppen och även v år Alviks shop där n i kan köpa fina Alviks prylar.

På lördag är det som sagt Wetterbygden som står för motståndet i Åkeshovshallen, de har några bra matcher i ryggen från försäsongen. Alviks Damlag behöver göra vissa justeringar sen sin senaste match mot Visby Ladies. Främst kommer damerna fokusera på att få ihop deras försvarsspel men även spela med hög fart i anfall.

Ni som inte kan se matchen på plats ser den här.

För alla er andra, kom till Åkeshovshallen senast kl 16.00, då är det uppkast.

GO ALVIK!

Rulla till toppen