USM

I helgen är det äntligen dags för USM igen. Totalt 241 lag i åldersklasserna U15-U21 gör upp om medaljer, får värdefull matchning och arrangemang som höjer sig över vardagen. 

Först ut är U15-U17 som spelas i 34 olika hallar runt om i Sverige denna helg. Längst söderut ut hittar vi Västervångshallen i Trelleborg som arrangerar HU15 Grupp 1 med Trelleborg, Wetterbygden Stars, Arvika och Västerås. Det blir en lång resa för flera lag med möjlighet till teambuilding på resan och självklart en del nervositet.

Längst norrut hittar vi matcher i Luleå där flera grupper spelas. I Hälsans hus arrangeras en grupp med Umeå, Alvik, Täby och Luleålaget Gammelstad i HU15.   

Nytt för i år är USM:s hemsida, grafiska profil och namn! Ja, från och med i år heter tävlingen USM i alla åldersgrupper. Dessutom har U21 lagts till eftersom denna grupp inte kunnat avsluta USM de senaste två åren. Antalet deltagande lag växer stadigt och denna säsong är det ännu fler än tidigare. Det är väldigt glädjande och beror främst på ett mycket gott arbete ute i föreningarna.

Många lag i Alvik Basket spelar i helgen, DU15 åker till Göteborg i helgen, DU16 spelar i Spånga, HU15 åker till Lund och Luleå, HU16 spelar i Vällingby, DU17 åker till Bollstanäs och HU17 spelar i Åkeshovshallen. Se deras schema på bilden, kom till Åkeshov och se bra basket! Lycka till alla spelare!

LÄS MER HÄR

GO ALVIK!!

Rulla till toppen