USM – OMGÅNG 1.

Så var den första omgången av USM spelad. En härlig helg med mycket basket och bra arrangemang runt om i Sverige. Givetvis så var det spel för både flickor och pojkar. Eller skall vi kanske säga kvinnor och män istället? För det var på vissa håll otroligt bra basket vi fick se, vilka ungdomar vi har i Sverige, framtiden ser ljus ut!

Från Alvik Basket spelade 6 lag USM i helgen. Lasse Jacobsson och Alviks DU16 hade en härlig helg där de även hann med att vara matchvärdar för Alviks Damer som hade hemmamatch mot Wetterbygden på lördagen. Även Zlatan Hadziresic och Alvik DU17 spelade i helgen, ett nytt lag som visar på stor potential.

“Äntligen dags för USM och även fast DU16 inte fick åka bort och sova över så såg alla framemot den här helgen. Helgen innebar 3 st matcher med start mot Fryshuset där Alvik tog tag i taktpinnen från start och kunde ganska komfortabelt vinna matchen med 103-34. Spelet präglades av ett snabbt anfallsspel med många fina kombinationer och ett mycket starkt defensivt arbete. Andra matchen spelades mot Spånga (värd för helgen) det innebar en vinst med 98-21.
Den tredje och sista matchen blev en ren gruppfinal där Alvik ställdes mot Kvarnby som också hade vunnit sina två första matcher. Alvik startade bra och ledde med 12-0 efter 3 minuter men sen började Kvarnby sätta sina skott plus att de började spela zon i försvar så efter första perioden ledde Alvik bara med 1p. Efter ett bra snack i periodpausen så drog vi ifrån och kunde tillslut vinna med 87-36. Otroligt roligt att USM är igång och att vi nu är direktkvalificerade till omgång 3. Ett stort grattis till Hanna Jolinder som blev utsedd till omgångens lirare.”
– Lasse Jacobsson

“I helgen spelades första omgången av U17SM för flickor födda 2005. Laget är nytt och består av spelare från div.1 och div.2 – det vill säga de tränar i två olika träningsgrupper på veckobasis. Inför USM tränade laget ihop 4 gånger och lyckades vinna alla 3 matcher i helgen. Det var många som bidrog, vilket visar på stor potential inför fortsättningen. Vi ser framemot omgång 3 med stora förhoppningar.” – Zlatan Hadziresic

Ett stort grattis till alla lag som spelade i helgen, framtiden ser ljus ut!

Rulla till toppen