ALVIK BASKET & TRYGGA LEDARE

Barn och unga ska gå till sin idrott med glädje. Inte en klump i magen. Tillsammans måste vi stoppa mobbning och kränkningar – innan något händer. 

Ungas engagemang är en förutsättning för en trygg idrott för barn och unga. Även om trygghet såklart alltid är vuxnas ansvar. Dessutom är ju ungas delaktighet genom Barnkonventionen numera lag.

Men hur ser det ut inom idrotten. Kan unga påverka – på riktigt? Ett panelsamtal på initiativ av satsningen Trygga Ledare tar pulsen på frågan. 

Lyssna, reagera, agera! Tillsammans för en trygg idrott.

Ta del av samtalet på: www.friends.se/trygga-ledare/

💛 Ungas engagemang är en förutsättning för en trygg idrott för barn och unga. Även om trygghet såklart alltid är vuxnas ansvar. Dessutom är ju ungas delaktighet genom Barnkonventionen numera lag. 

💛 Men hur ser det ut inom idrotten. Kan unga påverka – på riktigt? 
I ett panelsamtal på initiativ av satsningen Trygga Ledare tar vi täten i frågan inom idrotten.

💛  Lyssna till vad unga ledarna Ida och Sara samt Friends generalsekreterare Maja Frankel säger om saken. 
Ida från Alviks basket berättar till exempel om föreningens ”prata om allt personer” och hur unga själva sätter koden för hur de vill ha det och hur ledarna ska agera. 

💛 Panelsamtalen finns som inspiration och kunskap.  Du hittar samtalen via ridsport.se (i snurran högst upp på startsidan)

💛 Trygga ledare är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends med stöd av Hugo Stenbecks Stiftelse.

Tillsammans för en trygg idrott.💛

Rulla till toppen